Завершився дводенний навчально-методичний вебінар для працівників психологічної служби закладів освіти Херсонської області

В часи складних життєвих випробувань надважливо аби було до кого звернутись. Аби поруч був той, хто допоможе, підтримає і розрадить. Такою потужною силою для усіх освітян, учнів та їх батьків стала психологічна служба системи освіти. Багато викликів та випробувань стоїть перед психологами та соціальним педагогами. Тому вони постійно вдосконалюють свою майстерність, підвищують кваліфікацію щоб зробити свою діяльність ще ефективнішою і результативною.

3-4 квітня 2024 року відбувся дводенний навчально-методичний вебінар для працівників психологічної служби закладів освіти з теми «Психологічне відновлення учасників освітнього процесу: цілі, завдання, інструменти».

Захід реалізовано у рамках співпраці з Українським науково-методичним центром практичної психології і соціальної роботи НАПН України та КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти».

Вебінар провела Марухина Ірина Володимирівна, завідувачка НМЦ психологічної служби КЗ «Сумський ОІППО»; наукова співробітниця Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи НАПН України.

Заходом передбачено розвиток компетентностей працівників служби щодо надання підтримки дітям та дорослим, які мають травмівний досвід війни.

Під час інтерактивних занять практичні психологи закладів освіти Херсонської області

  • опанували сучасними підходами до визначення понять «травма», «резилієнтність»;
  • ознайомились з основними передумовами виникнення травми та особливостями прояву психотравми в учасників освітнього процесу;
  • апробували сучасні методи для самодопомоги щодо профілактики та подолання негативних наслідків психотравми, професійного вигорання;
  • отримали методичні кейсів щодо здійснення психологічної підтримки та відновлення учасників освітнього процесу.