Майстер-клас із формування навичок попередження суїцидів серед дітей та молоді відбувся в рамках співпраці з КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти»

23 січня 2024 року відбувся онлайн майстер-клас для практичних психологів закладів освіти Херсонської області з теми «Попередження суїцидів серед дітей та молоді: фактори ризику та насторожуючі ознаки». Перший спільний захід в рамках угоди про співпрацю Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи НАПН України та КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» щодо супроводу діяльності працівників психологічної служби Херсонщини. До участі у заході долучились понад 60 практичних психологів закладів освіти Херсонської області.

Метою заходу було розвиток професійних компетентностей працівників психологічної служби системи освіти необхідних для попередження суїцидів серед дітей та підлітків, формування навичок оцінки рівня ризиків скоєння суїциду та навичок надання підтримки тим, хто знаходиться в суїцидальній кризі.

Провела майстер-клас старша наукова співробітниця центру, кандидат психологічних наук, доцент Байдик Віта Володимирівна, яка майстерно поєднала теоретичні знання та життєві практичні кейси. Під час майстер-класу відбулось відкрите обговорення тонкощів та нюансів консультативної роботи, бережливе і екологічне ставлення до такої болючою теми та створено довірливу атмосферу спілкування. Дійсно, це була зустріч фахівців, колег, людей відповідальних і небайдужих.