Від серця до серця!

З такими відчуттями від’їжджали учасники тренінгу «Протоколи роботи з різними категоріями травмованих дітей» в рамках реалізації українсько-німецького проєкту «Допомога в подоланні» (HOPE: Help to Cope).

Протягом вересня 2023 – березня 2024 нам вдалося досягти результатів, яких не передбачає жоден з проєктів –  не лише надати психологам знання з основ травмотерапії, а й створити комфортні умови для професійного зростання,  особистісної підтримки, потенційних можливостей та подальшої дружби.

У рамках проєкту ми створили Інформаційно-ресурсний хаб «HOPE network» для накопичення методичних матеріалів, інструментів, презентацій та навчальних відео для застосування у щоденній роботі практичними психологами. Більшість матеріалів були розроблені німецькими та українськими експертами, тренерами у сфері MH PSS, які були залучені до виконання проєкту, а тому мають високу практичність та значимість для підвищення ефективності надання психологічної допомоги дітям, вчителям та батькам.

Проєкт відкриває можливості для поширення матеріалів та долучення нових членів HOPE-родини.

“Відновлення втраченої психосоціальної рівноваги, пошук ресурсів особистості для успішного подолання життєвих труднощів та управління стресом, стабілізацію психоемоційного стану, розширення діапазону соціальних і особистісних ресурсів людини для самостійного вирішення проблемних ситуацій сьогодення, актуалізація інтелектуальних, креативних, фізичних, духовних можливостей, які необхідні для виходу із кризового стану, стимулювання впевненості у своїх професійних силах та самоповаги до себе – саме такі амбітні завдання ми ставили перед собою на початку роботи у проєкті і аналізуючи відгуки учасниць, за ці пів року нам це вдалося зробити”,- зазначив голова ГО “DPI Agency – Агенція Розвитку Проєктних Ініціатив” Юрій Луценко.

Ми вдячні від серця учасницям, які підтримують нас своїми теплими відгуками про спільне життя в рамках проєкту, це надзвичайно наснажує нас на майбутню роботу!

Особлива подяка Олені Антоненко, Наталії Німченко, Віталіні Шовковій – предстаницям Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Чернігівської області ЧОІППО імені К.Д.Ушинського, а також Олесі Шелест та Юлії Гаркавенко – представницям відділу практичної психології і соціальної роботи Комунального навчального закладу Київської міської ради “Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів” за ефективний менеджмент, супровід і комунікацію.

Окрема подяка Ірині Панок, асистентці керівника проєкту за відчуття «правої руки» та допомогу в адмініструванні.

Від імені Агенції РПІ, партнерів та учасників ми вдячні компанієї GIZ, яка діє за дорученням Уряду Німеччини у підтримці нашої ініціативи.

Запрошуємо всіх до участі у презентаційному заході, що відбудеться 19 березня о 13:00 за Київським часом. Участь безкоштовна.

Покликання: https://us02web.zoom.us/j/4315698574?pwd=bHFHS0pTQk1ZSCtkdWV0M3FhY0NFdz09&omn=83949737340

Ми щиро віримо у продовження проєкту в майбутньому, долучення нових пілотних регіонів, формування команди тренерів для тренерів за програмою HOPE.

З правдивою повагою,

Команда проєкту.