МОЖЛИВІСТЬ ЗРОСТАТИ РАЗОМ

9-12 січня 2024 року 22 психологи з Київської та Чернігівської областей проходять навчання в рамках тренінгу “ПЕРША ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА. РОБОТА З РІЗНИМИ КАТЕГОРІЯМИ ВЦІЛІЛИХ ПІД ЧАС ТА ПІСЛЯ ВІЙНИ”.

До проведення тренінгу залучені найкращі національні експерти у сфері кризової психології, інструментів проекту “Мирна Школа”, психологічного відновлення постраждалих – Леся Інжиєвська к. псих. н, доцент, Надія Лунченко, к. псих. н., завідуюча лабораторією прикладної психології освіти Українського НМЦ практичної психології і соціальної роботи НАПН України, Юрій Луценко національний експерт з MHPSS.

Під час навчання учасники не лише опрацювали теоретичний матеріал щодо надання психологічної допомоги, супроводу постраждалих, а й сформували практичні навички надання Першої Психологічної Допомоги. роботи з клієнтами, обговорили реальні кейси супроводу військових та їх дружин, дітей, жінок, котрі зазнали втрат, тих, хто перебував під окупацією.

Особливим гостем тренінгу став фундатор проєкту – Віталій Панок, виконуючий обов’язків академіка-секретаря відділення психології і спеціальної педагогіки НАПН, директор УНМЦ практичної психології і соціальної роботи, доктор психологічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України. У форматі відкритого простору учасники мали можливість обговорити стратегію розвитку психологічної служби, роль та місце учасників проєкту у процесі її розбудові.

Віталій Панок підкреслив важливість укріплення психологічної служби системи освіти та покращення якості надання психологічних послуг в умовах та після війни. На його думку основне завдання психолога в умовах війни є психоедукація вчителів і батьків, а тому модель «зцілюючих класів» та «травмофокусованого навчання» від німецьких партнерів, є надзвичайно важливим.

Поєднання експертів і тренерів з Німеччини та України, робить проєкт унікальним та суттєво підвищує його ефективність.

Тренінг відбувається в рамках виконання українсько-німецького проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення в Україні», який імплементується компанією GIZ за дорученням Уряду Німеччини.